Bekijk profielpagina

Nou, daar ben ik weer

Long time no see! Ruim een jaar geleden kondigde ik in deze nieuwsbrief een radiostilte aan. Als ik w
Nou, daar ben ik weer
Door Robin de Wever • Editie #5 • Bekijk online
Long time no see! Ruim een jaar geleden kondigde ik in deze nieuwsbrief een radiostilte aan. Als ik weer nieuws had, zou ik van me laten horen. Het is zover.

Ik heb een documentaireserie gemaakt
In de vorige nieuwsbrief kon ik nog niet vertellen waar ik mee bezig was, maar nu wel: een podcastserie! Vanaf komende donderdag, 6 februari dus, kun je luisteren naar God’s President. Een vijfdelig verhaal over de populariteit van Donald Trump onder christenen. Onder de vlag van de EO en Radio 1.
Het decor is het warme, broeierige Mississippi, waar ik in 2016 min of meer per ongeluk bij een Trumpspeech belandde, en waar ik in de podcast naar terugkeer.
God's President dus
Met apostrof. Je kunt je nu abonneren, en alvast de teaser beluisteren. Klik:
Een nieuw hoofdstuk
Het was het meest hectische jaar uit mijn carrière, maar… dan heb je ook wat. Ik heb nog nooit met zo veel plezier aan iets gewerkt, en volgens mij is dat eraan af te horen. Ik luister al jaren fanatiek naar podcast-docuseries, en dacht vaak: als ik ooit nog eens zóiets zou kunnen maken…
Dat is dus gelukt.
Tegelijk is het vreemd om te werken in een taal die ik, als audio-debutant, nog niet helemaal beheers. Schrijven had ik na al die jaren wel in de vingers, audio begin ik nu te leren. Dat maakt het spannend, temeer omdat ik wist dat je als luisteraar mij van heel dichtbij gaat meemaken: letterlijk in of tegen je oor. De complete serie duurt ongeveer 3 uur.
Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vindt.
Plus: een tv-uitstapje
Afgelopen jaar heb ik bij de EO ook meegewerkt aan een ander project: een driedelig tv-programma met Tijs van den Brink over Trumpchristenen. God, Jesus, Trump is de komende weken op donderdagavond te zien op NPO 2. Ik was betrokken bij twee van de drie afleveringen. Heb thema’s uitgezocht en verkend, personages gezocht en ben mee geweest op twee van de drie opname-reizen. Het voelt alweer als een eeuwigheid geleden, maar het resultaat mag er zijn.
Er valt al iets kijken en luisteren
Het nieuws over God’s President wordt links en rechts al opgepikt. Een greep uit het aanbod:
  • Afgelopen woensdag was ik te gast bij de talkshow Na Het Nieuws op NPO 1.
  • Begin januari was ik bij Met Het Oog op Morgen, op Radio 1, om alvast wat te vertellen over God’s President.
  • Vanaf komende maandag, 3 februari, kun je in De Ongelooflijke Podcast luisteren naar een interview met Tijs van den Brink en mij.
  • Komende zondag, 9 februari, word ik van 6 tot 7 ‘s ochtends een uur lang geïnterviewd op Radio 1. Dit is de Zondag, heet het programma.
Als je me een plezier wil doen...
Podcasts moeten het natuurlijk hebben van mond-tot-mond-reclame, maar het helpt enorm als je podcast prominent wordt vermeld in de podcast-catalogus van Apple. Een belangrijk criterium om vermeld te worden is het aantal sterwaarderingen en recensies dat een podcast heeft. Mocht je zo'n sterwaardering willen achterlaten: mijn dank is groot.
En kijk dit nou, een filmpje!
NPO Radio 1
Wat zien tientallen miljoenen Amerikaanse christenen in Donald Trump? In de vijfdelige EO-podcastserie 'God’s President' reist journalist @rdewever naar het broeierige Mississippi. De eerste afleveringen zijn vanaf 6 februari te beluisteren. https://t.co/CdCthZMuBK
Anders nog iets?
Ik kan over die Amerikaanse exploraties natuurlijk nog duizenden woorden schrijven, maar laten we het kort houden. God’s President. Vanaf komende donderdag, 6 februari. Van harte aanbevolen.
Hoe vond je deze editie?
Robin de Wever

Religie en andere heilige overtuigingen

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Robin de Wever met Revue.